Rasyonel sayılarla işlemler soruları

Not: Bazı sorulardaki şekiller ve/veya olaylar ve/veya ölçüler gerçek değildir.Anlatım kolaylığı için gerçek gibi şekillendirilmiş ve/veya anlatılmıştır.

1. soru 1 2 - 13
Yukarıdaki çıkarma işleminin sonucu kaçtır?
A) -16 B) 16 C) 1 D) -1 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 90 doğru , 61 yanlış cevap verilmiştir.

2. soru (-12) + (-13)
Yukarıdaki toplama işleminin sonucu kaçtır?
A) -56 B) 56 C) -16 D) 16 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 66 doğru , 67 yanlış cevap verilmiştir.

3. soru (-56) + (+34)
Yukarıdaki toplama işleminin sonucu kaçtır?
A) -1912 B) 1912 C) 112 D) -112 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 50 doğru , 62 yanlış cevap verilmiştir.

4. soru (-32) - (-23)
Yukarıdaki çıkarma işleminin sonucu kaçtır?
A) 56 B) -56 C) 136 D) -136 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 50 doğru , 47 yanlış cevap verilmiştir.

5. soru İki rasyonel sayının toplamı ... ise bu iki rasyonel sayı toplama işlemine göre birbirinin tersidir.
Yukarıdaki noktalı kısma hangi tam sayı yazılmalıdır?
A) -1 B) 0 C) -1 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 49 doğru , 33 yanlış cevap verilmiştir.

6. soru (+35) - (-12)
Yukarıdaki çıkarma işleminin sonucu kaçtır?
A) 1110 B) -1110 C) 110 D) -110 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 49 doğru , 42 yanlış cevap verilmiştir.

7. soru (-25) . (-32)
Yukarıdaki çarpma işleminin sonucu kaçtır?
A) 35 B) -35 C) 57 D) -57 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 41 doğru , 40 yanlış cevap verilmiştir.

8. soru Çarpımları ... olan iki rasyonel sayı çarpma işlemine göre birbirinin tersidir.
Yukarıdaki ifadede noktalı yere hangi tam sayı yazılmalıdır?
A) -1 B) 0 C) 1 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 23 doğru , 47 yanlış cevap verilmiştir.

9. soru 1 3 . 25510 - 13 . 22510 işleminin sonucu kaçtır? Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 8 doğru , 47 yanlış cevap verilmiştir.

10. soru 8 3 x ❓ = 1
Yukarıdaki çarpma işlemindeki soru işareti yerine hangi sayı yazılmalıdır?
A) 38 B) -83 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 46 doğru , 20 yanlış cevap verilmiştir.

11. soru (-34)3 = ❓
Yukarıdaki eşitlikteki soru işareti yerine hangi rasyonel sayı yazılmalıdır?
A) -916 B) 916 C) -2764 D) 2764 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 41 doğru , 18 yanlış cevap verilmiştir.

12. soru (-ab)2 = 81100 olduğuna göre a + b kaçtır? Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 24 doğru , 16 yanlış cevap verilmiştir.

13. soru 3 5 .(32 - 13) işleminin sonucu kaçtır? A) 710 B) 810 C) 1730 D) 1830 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 33 doğru , 20 yanlış cevap verilmiştir.

14. soru (2 - 13) x (2 + 13) işleminin sonucu kaçtır? A) -359 B) 359 C) -4 D) 4 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 29 doğru , 23 yanlış cevap verilmiştir.

15. soru (-25)2 - (+25) işleminin sonucu kaçtır? A) -1425 B) 1425 C) -625 D) 625 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 22 doğru , 28 yanlış cevap verilmiştir.

16. soru (-0,0050,01) + (-0,20,005) işleminin sonucu kaçtır? A) - 792 B) - 812 C) - 832 D) - 852 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 11 doğru , 25 yanlış cevap verilmiştir.

17. soru 1 + 1 3 2 1 2 2 işleminin sonucu kaçtır? A) 49 B) 59 C) 109 D) 119 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 21 doğru , 25 yanlış cevap verilmiştir.

18. soru Pazarcı Hüseyin 350 tane limonun 37 ünü sabah satmıştır.
Öğleden sonra ise kalan limonların 78 sını satmıştır.
Pazarcının elinde kaç tane limon kalmıştır?
Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 12 doğru , 16 yanlış cevap verilmiştir.

19. soru Cüzdanında 250 TL Meryem kitap almış cüzdanında 200 TL parası kalmıştır.
Buna göre Meryem'in aldığı kitabın fiyatı cüzdanındaki paranın ne kadarıdır?
A) 16 B) 15 C) 14 D) 13 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 20 doğru , 14 yanlış cevap verilmiştir.

20. soru (-23) + (-14)
Yukarıdaki toplama işleminin sonucu kaçtır?
A) -512 B) 512 C) -1112 D) 1112 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 34 doğru , 38 yanlış cevap verilmiştir.

21. soru (-12) + (+13)
Yukarıdaki toplama işleminin sonucu kaçtır?
A) -56 B) 56 C) -16 D) 16 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 37 doğru , 28 yanlış cevap verilmiştir.

22. soru (-56) - (-34)
Yukarıdaki çıkarma işleminin sonucu kaçtır?
A) -1912 B) 1912 C) 112 D) -112 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 32 doğru , 24 yanlış cevap verilmiştir.

23. soru (-32) - (+23)
Yukarıdaki çıkarma işleminin sonucu kaçtır?
A) 56 B) -56 C) 136 D) -136 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 20 doğru , 32 yanlış cevap verilmiştir.

24. soru 3 4 + ❓ = 0
Yukarıdaki işlemdeki soru işareti yerine hangi sayı yazılmalıdır?
A) -34 B) 43 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 40 doğru , 9 yanlış cevap verilmiştir.

25. soru 4 15 rasyonel sayısının çarpma işlemine göre tersi aşağıdakilerden hangisidir? A) -415 B) 154 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 29 doğru , 17 yanlış cevap verilmiştir.

26. soru (-37) ÷ (-32)
Yukarıdaki bölme işleminin sonucu kaçtır?
A) 914 B) -914 C) -27 D) 27 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 22 doğru , 24 yanlış cevap verilmiştir.

27. soru (-14)2 = ❓
Yukarıdaki eşitlikteki soru işareti yerine hangi rasyonel sayı yazılmalıdır?
A) -116 B) 116 C) -164 D) 164 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 23 doğru , 16 yanlış cevap verilmiştir.

28. soru (-32)3 = ❓
Yukarıdaki eşitlikteki soru işareti yerine hangi rasyonel sayı yazılmalıdır?
A) -94 B) 94 C) -278 D) 278 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 19 doğru , 15 yanlış cevap verilmiştir.

29. soru 4 3 x (23 - 52) işleminin sonucu kaçtır? A) 2 B) -2 C) 229 D) -229 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 7 doğru , 8 yanlış cevap verilmiştir.

30. soru (3 - 13).(3 + 13) işleminin sonucu kaçtır? A) 809 B) -809 C) 9 D) -9 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 17 doğru , 14 yanlış cevap verilmiştir.

31. soru (-12)3 - 12 işleminin sonucu kaçtır? A) 58 B) -58 C) 38 D) -38 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 13 doğru , 16 yanlış cevap verilmiştir.

32. soru (-52) + (-23) ÷ 35 işleminin sonucu kaçtır? A) -6518 B) -2910 C) -9518 D) -1910 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 14 doğru , 15 yanlış cevap verilmiştir.

33. soru (-14) + (-25) x 52 işleminin sonucu kaçtır? A) -54 B) -34 C) -138 D) -38 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 14 doğru , 10 yanlış cevap verilmiştir.

34. soru 2 3 - 32
Yukarıdaki çıkarma işleminin sonucu kaçtır?
A) -56 B) 56 C) 1 D) -1 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 23 doğru , 22 yanlış cevap verilmiştir.

35. soru (-12) - (-13)
Yukarıdaki toplama işleminin sonucu kaçtır?
A) -56 B) 56 C) -16 D) 16 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 18 doğru , 13 yanlış cevap verilmiştir.

36. soru (-56) - (+34)
Yukarıdaki toplama işleminin sonucu kaçtır?
A) -1912 B) 1912 C) 112 D) -112 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 12 doğru , 17 yanlış cevap verilmiştir.

37. soru (-37) ÷ (32)
Yukarıdaki bölme işleminin sonucu kaçtır?
A) 914 B) -914 C) -27 D) 27 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 19 doğru , 13 yanlış cevap verilmiştir.

38. soru (25) x (-103)
Yukarıdaki çarpma işleminin sonucu kaçtır?
A) 43 B) -43 C) -128 D) 128 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 13 doğru , 18 yanlış cevap verilmiştir.

39. soru 5 2 . 4245 + 52 . 4845 işleminin sonucu kaçtır? Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 10 doğru , 15 yanlış cevap verilmiştir.

40. soru (-34)2 = ❓
Yukarıdaki eşitlikteki soru işareti yerine hangi rasyonel sayı yazılmalıdır?
A) -916 B) 916 C) -2764 D) 2764 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 11 doğru , 15 yanlış cevap verilmiştir.

41. soru - 3 7 ÷(14 - 32) işleminin sonucu kaçtır? A) -4528 B) 4528 C) -1235 D) 1235 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 16 doğru , 13 yanlış cevap verilmiştir.

42. soru (4 - 14)÷(4 + 14) işleminin sonucu kaçtır? A) -1517 B) 1517 C) 1 D) -1 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 11 doğru , 17 yanlış cevap verilmiştir.

43. soru (-14)2 - 14 işleminin sonucu kaçtır? A) -316 B) 316 C) -516 D) 516 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 15 doğru , 13 yanlış cevap verilmiştir.

44. soru 1 + 1 3 2 1 2 işleminin sonucu kaçtır? A) -89 B) 89 C) -2 D) 2 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 15 doğru , 8 yanlış cevap verilmiştir.

45. soru 1 5 3 4 işleminin sonucu kaçtır? A) -16 B) 16 C) 83 D) -83 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 12 doğru , 10 yanlış cevap verilmiştir.

46. soru 4 3 1 3 işleminin sonucu kaçtır? A) 65 B) 403 C) 3 D) 4 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 14 doğru , 10 yanlış cevap verilmiştir.

47. soru Mağazadaki toplam 13 500 TL tutarındaki ürünlerin 59 elektronik eşyadır.
Elektronik eşyaların 23 ise televizyondur.
Buna göre mağazadaki televizyonların toplam fiyatı kaç TL dir.
Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 2 doğru , 11 yanlış cevap verilmiştir.

48. soru Hatice'nin bu ay yaptığı harcamaların 13 i yemek , 16 i ise giysi harcamalarıdır.Geri kalan harcamaları ise 1000 TL tutarındadır.
Buna göre Hatice bu ay kaç TL harcama yapmıştır?
Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 5 doğru , 9 yanlış cevap verilmiştir.

49. soru rasyonel sayılarla işlemler soruları 49. sorusunun resmi
Yukarıdaki ardışık iki kutudaki sayının toplamı sonrasındaki kutuya yazılmıştır.
IV nolu kutudaki sayı a10 olduğuna göre a kaçtır?
Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 1 doğru , 20 yanlış cevap verilmiştir.

50. soru rasyonel sayılarla işlemler soruları 50. sorusunun resmi
Yukarıdaki ardışık iki kutudaki sayının çarpımı sonrasındaki kutuya yazılmıştır.
IV nolu kutudaki sayı ab olduğuna göre a + b kaçtır?
Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 1 doğru , 15 yanlış cevap verilmiştir.

51. soru rasyonel sayılarla işlemler soruları 51. sorusunun resmi
Yukarıdaki işleminin sonucu ab olduğuna göre a + b kaçtır?
Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 6 doğru , 11 yanlış cevap verilmiştir.

52. soru (-112 )2 = ab olduğuna göre a + b kaçtır? Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 7 doğru , 7 yanlış cevap verilmiştir.

53. soru (+123 )3 = ab olduğuna göre a + b kaçtır? Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 7 doğru , 21 yanlış cevap verilmiştir.

54. soru Aynı sınıfa giden Ahmet matematik ödevinin 34 kadarını , İsa ise yarısını yapmıştır.
Ahmet İsa'dan 12 soru daha fazla yaptığına göre ödevde kaç soru vardır?
Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 7 doğru , 9 yanlış cevap verilmiştir.

55. soru Aynı maaşı alan İsmail maaşının 25 kadarını , İlyas ise yarısını kiraya vermiştir.
İlyas'ın kirası İsmail'in kirasından 300 TL fazla olduğuna göre İlyas'ın maaşı ne kadardır?
Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 1 doğru , 20 yanlış cevap verilmiştir.

Verilen cevaplar tablosu
Doğru sayısı : 0
Yanlış sayısı : 0

Çözüm yayın grubu

Sitede bazı soruları yayınlamakta olan Çözüm yayın grubuna bağlı bazı kurumların linkleri aşağıdaki gibidir.