Rasyonel sayılarla toplama çıkarma testi

Not: Bazı sorulardaki şekiller ve/veya olaylar ve/veya ölçüler gerçek değildir.Anlatım kolaylığı için gerçek gibi şekillendirilmiş ve/veya anlatılmıştır.

1. soru (+25) - (+94)
Yukarıdaki çıkarma işleminin sonucu kaçtır?
A) -3720 B) 3720 C) 7 D) -7 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 288 doğru , 391 yanlış cevap verilmiştir.

2. soru (-32) + (-23)
Yukarıdaki toplama işleminin sonucu kaçtır?
A) 56 B) -56 C) 136 D) -136 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 201 doğru , 367 yanlış cevap verilmiştir.

3. soru (+35) + (-12)
Yukarıdaki toplama işleminin sonucu kaçtır?
A) 1110 B) -1110 C) 110 D) -110 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 189 doğru , 283 yanlış cevap verilmiştir.

4. soru (-23) - (-14)
Yukarıdaki çıkarma işleminin sonucu kaçtır?
A) -512 B) 512 C) -1112 D) 1112 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 173 doğru , 254 yanlış cevap verilmiştir.

5. soru (-56) - (+34)
Yukarıdaki çıkarma işleminin sonucu kaçtır?
A) -1912 B) 1912 C) 112 D) -112 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 138 doğru , 229 yanlış cevap verilmiştir.

6. soru - 2 5 rasyonel sayısının toplama işlemine göre tersi aşağıdakilerden hangisidir? A) 25 B) -52 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 230 doğru , 107 yanlış cevap verilmiştir.

7. soru ❓ - 415 = 115
Yukarıdaki çıkarma işleminde soru işareti yerine hangi rasyonel sayı yazılmalıdır?
A) -13 B) 13 C) -15 D) 15 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 120 doğru , 172 yanlış cevap verilmiştir.

8. soru (+25) - (+12)
Yukarıdaki çıkarma işleminin sonucu kaçtır?
A) -110 B) 110 C) -13 D) 13 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 501 doğru , 464 yanlış cevap verilmiştir.

9. soru (-56) + (-34)
Yukarıdaki toplama işleminin sonucu kaçtır?
A) -1912 B) 1912 C) 112 D) -112 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 369 doğru , 423 yanlış cevap verilmiştir.

10. soru (-32) + (+23)
Yukarıdaki toplama işleminin sonucu kaçtır?
A) 56 B) -56 C) 136 D) -136 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 370 doğru , 327 yanlış cevap verilmiştir.

11. soru (-35) - (-12)
Yukarıdaki çıkarma işleminin sonucu kaçtır?
A) 1110 B) -1110 C) 110 D) -110 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 305 doğru , 318 yanlış cevap verilmiştir.

12. soru (+23) - (-14)
Yukarıdaki çıkarma işleminin sonucu kaçtır?
A) -512 B) 512 C) -1112 D) 1112 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 271 doğru , 303 yanlış cevap verilmiştir.

13. soru (-511) + 4 + (+511)
Yukarıdaki toplama işleminin sonucu kaçtır?
A) 5411 B) -5411 C) -4 D) 4 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 237 doğru , 277 yanlış cevap verilmiştir.

14. soru (-38) + ❓ = 0
Yukarıdaki işlemdeki soru işareti yerine hangi sayı yazılmalıdır?
A) -83 B) 38 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 364 doğru , 132 yanlış cevap verilmiştir.

15. soru 4 15 rasyonel sayısının toplama işlemine göre tersi aşağıdakilerden hangisidir? A) -415 B) 154 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 353 doğru , 130 yanlış cevap verilmiştir.

16. soru 4 15 - ❓ = 115
Yukarıdaki çıkarma işleminde soru işareti yerine hangi rasyonel sayı yazılmalıdır?
A) -13 B) 13 C) -15 D) 15 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 186 doğru , 273 yanlış cevap verilmiştir.

17. soru Meryem ve Ayşe bir büyük pizza siparişi verdirler.
Meryem pizzanın 35 ü , Ayşe ise 13 i kadarını yemiştir.
Buna göre pizzanın ne kadarlık kısmı yenilmemiştir?
A) 115 B) 415 C) 915 D) 1415 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 149 doğru , 275 yanlış cevap verilmiştir.

18. soru Osman'ın Ömer'e borcu vardır.
Osman Pazartesi günü Ömer'e olan borcunun 17 i kadar daha Ömer'den borc almıştır.
Cuma günü ise ilk borcunun 25 si kadar kısmını geri ödemiştir.
Buna göre Osman'ın Ömer'e olan borcu nasıl değişmiştir?
A) 935 u kadar azalmış B) 935 u kadar artmış C) 1935 u kadar azalmış D) 1935 u kadar azalmış Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 151 doğru , 187 yanlış cevap verilmiştir.

19. soru Öğretmeni Davut'a çözmesi gereken bir miktar soru verdi.
Davut o gün soruların 56 i kadar kısmını cevapladı.
Ertesi gün öğretmeni ilk verdiği soru miktarının 712 si kadar soru daha verdi.
Buna göre Davut'un çözmesi gereken soru miktarı ilk verilen soru miktarına göre ne kadar değişmiştir?
A) 312 ü kadar azalmıştır. B) 312 ü kadar artmıştır. C) 1712 si kadar azalmıştır. D) 1712 si kadar artmıştır. Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 79 doğru , 226 yanlış cevap verilmiştir.

20. soru Perşembe günkü hava sıcaklığı Çarşamba günkü hava sıcaklığının 27 si kadar daha sıcaktır.
Cuma günkü hava sıcaklığı ise Çarşamba günkü hava sıcaklığının 17 i kadar daha soğuktur.
Buna göre Perşembe ve Cuma günkü hava sıcaklıkların farkı Çarşamba gününkü hava sıcaklığının ne kadarıdır?
A) 17 B) 37 C) -17 D) -37 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 123 doğru , 175 yanlış cevap verilmiştir.

Verilen cevaplar tablosu
Doğru sayısı : 0
Yanlış sayısı : 0

Çözüm yayın grubu

Sitede bazı soruları yayınlamakta olan Çözüm yayın grubuna bağlı bazı kurumların linkleri aşağıdaki gibidir.