Şükr kelimesi bulunan ayetler Sabr kelimesi bulunan ayetler Namaz kelimesi bulunan ayetler Zekat kelimesi bulunan ayetler Cennet kelimesi bulunan ayetler Cehennem kelimesi bulunan ayetler
Kuranı Kerim
Matematik Matematik soruları
Mehmet Açar yazılım

İbrahim kelimesi bulunan ayetler

Kuran-ı Kerim 19 . sayfasında bulunan,Bakara süresinin 124 nolu ayeti
Bir zamanlar Rabbi İbrahim'i bir takım kelimelerle sınamış, onları tam olarak yerine getirince: Ben seni insanlara önder yapacağım, demişti. «Soyumdan da (önderler yap, yâ Rabbi!) » dedi. Allah: Ahdim zalimlere ermez (onlar için söz vermem) buyurdu.

Kuran-ı Kerim 19 . sayfasında bulunan,Bakara süresinin 125 nolu ayeti
Biz, Beyt'i (Kâbe'yi) insanlara toplanma mahalli ve güvenli bir yer kıldık. Siz de İbrahim'in makamından bir namaz yeri edinin (orada namaz kılın). İbrahim ve İsmail'e: Tavaf edenler, ibadete kapananlar, rükû ve secde edenler için Evim'i temiz tutun, diye emretmiştik.

Kuran-ı Kerim 19 . sayfasında bulunan,Bakara süresinin 126 nolu ayeti
İbrahim de demişti ki: Ey Rabbim! Burayı emin bir şehir yap, halkından Allah'a ve ahiret gününe inananları çeşitli meyvelerle besle. Allah buyurdu ki: Kim inkâr ederse onu az bir süre faydalandırır, sonra onu cehennem azabına sürüklerim. Ne kötü varılacak yerdir orası!

Kuran-ı Kerim 20 . sayfasında bulunan,Bakara süresinin 127 nolu ayeti
Bir zamanlar İbrahim, İsmail ile beraber Beytullah'ın temellerini yükseltiyor, (şöyle diyorlardı:) Ey Rabbimiz! Bizden bunu kabul buyur; şüphesiz sen işitensin, bilensin.

Kuran-ı Kerim 20 . sayfasında bulunan,Bakara süresinin 130 nolu ayeti
İbrahim'in dininden kendini bilmezlerden başka kim yüz çevirir? Andolsun ki, biz onu dünyada (elçi) seçtik, şüphesiz o ahirette de iyilerdendir.

Kuran-ı Kerim 20 . sayfasında bulunan,Bakara süresinin 132 nolu ayeti
Bunu İbrahim de kendi oğullarına vasiyet etti, Ya'kub da, "Oğullarım! Allah sizin için bu dini (İslâm'ı) seçti. O halde sadece müslümanlar olarak ölünüz" (dediler).

Kuran-ı Kerim 20 . sayfasında bulunan,Bakara süresinin 133 nolu ayeti
Yoksa Ya'kub'a ölüm geldiği zaman siz orada mı idiniz? O zaman (Ya'kub) oğullarına: Benden sonra kime kulluk edeceksiniz? demişti. Onlar: Senin ve ataların İbrahim, İsmail ve İshak'ın ilâhı olan tek Allah'a kulluk edeceğiz; biz ancak O'na teslim olmuşuzdur, dediler.

Kuran-ı Kerim 21 . sayfasında bulunan,Bakara süresinin 135 nolu ayeti
(Yahudiler ve hıristiyanlar müslümanlara:) Yahudi ya da hıristiyan olun ki, doğru yolu bulasınız, dediler. De ki: Hayır! Biz, hanîf olan İbrahim'in dinine uyarız. O, müşriklerden değildi.

Kuran-ı Kerim 21 . sayfasında bulunan,Bakara süresinin 136 nolu ayeti
«Biz, Allah'a ve bize indirilene; İbrahim, İsmail, İshak, Ya'kub ve esbâta indirilene, Musa ve İsa'ya verilenlerle Rableri tarafından diğer peygamberlere verilenlere, onlardan hiçbiri arasında fark gözetmeksizin inandık ve biz sadece Allah'a teslim olduk» deyin.

Kuran-ı Kerim 21 . sayfasında bulunan,Bakara süresinin 140 nolu ayeti
Yoksa siz, İbrahim, İsmail, İshak, Ya'kub ve esbâtın yahudi, yahut hıristiyan olduklarını mı söylüyorsunuz? De ki: Siz mi daha iyi bilirsiniz, yoksa Allah mı? Allah tarafından kendisine (bildirilmiş) bir şahitliği gizleyenden daha zalim kim olabilir? Allah yaptıklarınızdan gafil değildir.

Kuran-ı Kerim 43 . sayfasında bulunan,Bakara süresinin 258 nolu ayeti
Allah kendisine mülk (hükümdarlık ve zenginlik) verdiği için şımararak Rabbi hakkında İbrahim ile tartışmaya gireni (Nemrut'u) görmedin mi! İşte o zaman İbrahim: Rabbim hayat veren ve öldürendir, demişti. O da: Hayat veren ve öldüren benim, demişti. İbrahim: Allah güneşi doğudan getirmektedir; haydi sen de onu batıdan getir, dedi. Bunun üzerine kâfir apışıp kaldı. Allah zalim kimseleri hidayete erdirmez.

Kuran-ı Kerim 44 . sayfasında bulunan,Bakara süresinin 260 nolu ayeti
İbrahim Rabbine: Ey Rabbim! Ölüyü nasıl dirilttiğini bana göster, demişti. Rabbi ona: Yoksa inanmadın mı? dedi. İbrahim: Hayır! İnandım, fakat kalbimin mutmain olması için (görmek istedim), dedi. Bunun üzerine Allah: Öyleyse dört tane kuş yakala, onları yanına al, sonra (kesip parçala), her dağın başına onlardan bir parça koy. Sonra da onları kendine çağır; koşarak sana gelirler. Bil ki Allah azîzdir, hakîmdir, buyurdu.

Kuran-ı Kerim 54 . sayfasında bulunan,Al-i İmran süresinin 33,34 nolu ayeti
Allah birbirinden gelme bir nesil olarak Âdem'i, Nuh'u, İbrahim ailesi ile İmrân ailesini seçip âlemlere üstün kıldı. Allah işiten ve bilendir.

Kuran-ı Kerim 58 . sayfasında bulunan,Al-i İmran süresinin 65 nolu ayeti
Ey ehl-i kitap! İbrahim hakkında niçin çekişirsiniz? Halbuki Tevrat ve İncil, kesinlikle ondan sonra indirildi. Siz hiç düşünmez misiniz?

Kuran-ı Kerim 58 . sayfasında bulunan,Al-i İmran süresinin 67 nolu ayeti
İbrahim, ne yahudi, ne de hıristiyan idi; fakat o, Allah'ı bir tanıyan dosdoğru bir müslüman idi; müşriklerden de değildi.

Kuran-ı Kerim 58 . sayfasında bulunan,Al-i İmran süresinin 68 nolu ayeti
İnsanların İbrahim'e en yakın olanı, ona uyanlar, şu Peygamber (Muhammed) ve (ona) iman edenlerdir. Allah müminlerin dostudur.

Kuran-ı Kerim 61 . sayfasında bulunan,Al-i İmran süresinin 84 nolu ayeti
De ki: Biz, Allah'a, bize indirilene, İbrahim, İsmail, İshak, Ya'kub ve Ya'kub oğullarına indirilenlere, Musa, İsa ve (diğer) peygamberlere Rableri tarafından verilenlere iman ettik. Onları birbirinden ayırdetmeyiz. Biz ancak O'na teslim oluruz.

Kuran-ı Kerim 62 . sayfasında bulunan,Al-i İmran süresinin 95 nolu ayeti
De ki: Allah doğruyu söylemiştir. Öyle ise, hakka yönelmiş olarak İbrahim'in dinine uyunuz. O, müşriklerden değildi.

Kuran-ı Kerim 62 . sayfasında bulunan,Al-i İmran süresinin 97 nolu ayeti
Orada apaçık nişâneler, (ayrıca) İbrahim'in makamı vardır. Oraya giren emniyette olur. Yoluna gücü yetenlerin o evi haccetmesi, Allah'ın insanlar üzerinde bir hakkıdır. Kim inkâr ederse bilmelidir ki, Allah bütün âlemlerden müstağnîdir.

Kuran-ı Kerim 87 . sayfasında bulunan,Nisa süresinin 54 nolu ayeti
Yoksa onlar, Allah'ın lütfundan verdiği şeyler için insanlara hased mi ediyorlar? Oysa İbrahim soyuna Kitab'ı ve hikmeti verdik ve onlara büyük bir hükümranlık bahşettik.

Kuran-ı Kerim 87 . sayfasında bulunan,Nisa süresinin 55 nolu ayeti
Onlardan bir kısmı İbrahim'e inandı, kimi de ondan yüz çevirdi; (onlara) kavurucu bir ateş olarak cehennem yeter.

Kuran-ı Kerim 98 . sayfasında bulunan,Nisa süresinin 125 nolu ayeti
İşlerinde doğru olarak kendini Allah'a veren ve İbrahim'in, Allah'ı bir tanıyan dinine tâbi olan kimseden dince daha güzel kim vardır? Allah İbrahim'i dost edinmiştir.

Kuran-ı Kerim 103 . sayfasında bulunan,Nisa süresinin 163 nolu ayeti
Biz Nuh'a ve ondan sonraki peygamberlere vahyettiğimiz gibi sana da vahyettik. Ve (nitekim) İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, esbâta (torunlara), İsa'ya, Eyyûb'e, Yunus'a, Harun'a ve Süleyman'a vahyettik. Davud'a da Zebûr'u verdik.

Kuran-ı Kerim 136 . sayfasında bulunan,En'am süresinin 74 nolu ayeti
İbrahim, babası Âzer'e: Birtakım putları tanrılar mı ediniyorsun? Doğrusu ben seni de kavmini de apaçık bir sapıklık içinde görüyorum, demişti.

Kuran-ı Kerim 136 . sayfasında bulunan,En'am süresinin 75 nolu ayeti
Böylece biz, kesin iman edenlerden olması için İbrahim'e göklerin ve yerin melekûtunu gösteriyorduk.

Kuran-ı Kerim 137 . sayfasında bulunan,En'am süresinin 83 nolu ayeti
İşte bu, kavmine karşı İbrahim'e verdiğimiz delillerimizdir. Biz dilediğimiz kimselerin derecelerini yükseltiriz. Şüphesiz ki senin Rabbin hikmet sahibidir, hakkıyle bilendir.

Kuran-ı Kerim 149 . sayfasında bulunan,En'am süresinin 161 nolu ayeti
De ki: Şüphesiz Rabbim beni doğru yola, dosdoğru dine, Allah'ı birleyen İbrahim'in dinine iletti. O, ortak koşanlardan değildi.

Kuran-ı Kerim 197 . sayfasında bulunan,Tevbe süresinin 70 nolu ayeti
Onlara kendilerinden evvelkilerin, Nuh, Âd ve Semûd kavimlerinin, İbrahim kavminin, Medyen halkının ve altüst olan şehirlerin haberi ulaşmadı mı? Peygamberi onlara apaçık mucizeler getirmişti. Demek ki, Allah onlara zulmedecek değildi, fakat onlar kendi kendilerine zulmetmekte idiler.

Kuran-ı Kerim 204 . sayfasında bulunan,Tevbe süresinin 114 nolu ayeti
İbrahim'in babası için af dilemesi, sadece ona verdiği sözden dolayı idi. Ne var ki, onun Allah'ın düşmanı olduğu kendisine belli olunca, ondan uzaklaştı. Şüphesiz ki İbrahim çok yumuşak huylu ve pek sabırlı idi.

Kuran-ı Kerim 228 . sayfasında bulunan,Hud süresinin 69 nolu ayeti
Andolsun ki elçilerimiz (melekler) İbrahim'e müjde getirdiler ve: «Selam (sana) » dediler. O da: «(Size de)selam» dedi ve hemen kızartılmış bir buzağı getirdi.

Kuran-ı Kerim 229 . sayfasında bulunan,Hud süresinin 74 nolu ayeti
İbrahim'den korku gidip kendisine müjde gelince, Lût kavmi hakkında (adeta) bizimle mücadeleye başladı.

Kuran-ı Kerim 229 . sayfasında bulunan,Hud süresinin 75 nolu ayeti
İbrahim cidden yumuşak huylu, bağrı yanık, kendisini Allah'a vermiş biri idi.

Kuran-ı Kerim 229 . sayfasında bulunan,Hud süresinin 76 nolu ayeti
(Melekler dediler ki): Ey İbrahim! Bundan vazgeç. Çünkü Rabbinin (azap) emri gelmiştir. Ve onlara, geri çevrilmez bir azap mutlaka gelecektir!

Kuran-ı Kerim 235 . sayfasında bulunan,Yusuf süresinin 6 nolu ayeti
İşte böylece Rabbin seni seçecek, sana (rüyada görülen) olayların yorumunu öğretecek ve daha önce iki atan İbrahim ve İshak'a nimetini tamamladığı gibi sana ve Ya'kub soyuna da nimetini tamamlayacaktır. Çünkü Rabbin çok iyi bilendir, hikmet sahibidir.

Kuran-ı Kerim 239 . sayfasında bulunan,Yusuf süresinin 38 nolu ayeti
Atalarım İbrahim, İshak ve Ya'kub'un dinine uydum. Allah'a herhangi bir şeyi ortak koşmamız bize yaraşmaz. Bu, Allah'ın bize ve insanlara olan lütfundandır. Fakat insanların çoğu şükretmezler.

Kuran-ı Kerim 259 . sayfasında bulunan,İbrahim süresinin 35 nolu ayeti
Hatırla ki İbrahim şöyle demişti: «Rabbim! Bu şehri (Mekke'yi) emniyetli kıl, beni ve oğullarımı putlara tapmaktan uzak tut!»

Kuran-ı Kerim 263 . sayfasında bulunan,Hicr süresinin 51 nolu ayeti
Onlara İbrahim'in misafirlerinden (meleklerden) de haber ver.

Kuran-ı Kerim 280 . sayfasında bulunan,Nahl süresinin 120 nolu ayeti
İbrahim, gerçekten Hakk'a yönelen, Allah'a itaat eden bir önder idi; Allah'a ortak koşanlardan değildi.

Kuran-ı Kerim 280 . sayfasında bulunan,Nahl süresinin 123 nolu ayeti
Sonra da sana: «Doğru yola yönelerek İbrahim'in dinine uy! O müşriklerden değildi» diye vahyettik.

Kuran-ı Kerim 307 . sayfasında bulunan,Meryem süresinin 41 nolu ayeti
Kitap'ta İbrahim'i an. Zira o, sıdkı bütün bir peygamberdi.

Kuran-ı Kerim 307 . sayfasında bulunan,Meryem süresinin 46 nolu ayeti
(Babası:) Ey İbrahim! dedi, sen benim tanrılarımdan yüz mü çeviriyorsun? Eğer vazgeçmezsen, andolsun seni taşlarım! Uzun bir zaman benden uzak dur!

Kuran-ı Kerim 307 . sayfasında bulunan,Meryem süresinin 47 nolu ayeti
İbrahim: Selâm sana (esen kal) dedi, Rabbimden senin için mağfiret dileyeceğim. Çünkü O bana karşı çok lütufkârdır.

Kuran-ı Kerim 307 . sayfasında bulunan,Meryem süresinin 49 nolu ayeti
Nihayet İbrahim onlardan ve Allah'tan başka taptıkları şeylerden uzaklaşıp bir tarafa çekildiği zaman biz ona İshak ve Yâ'kub'u bağışladık ve her birini peygamber yaptık.

Kuran-ı Kerim 308 . sayfasında bulunan,Meryem süresinin 58 nolu ayeti
İşte bunlar, Allah'ın kendilerine nimetler verdiği peygamberlerden, Âdem'in soyundan, Nuh ile birlikte (gemide) taşıdıklarımızdan, İbrahim ve İsrail (Ya'kub) 'in soyundan, doğruya ulaştırdığımız ve seçkin kıldığımız kimselerdendir. Onlara, çok merhametli olan Allah'ın âyetleri okunduğunda ağlayarak secdeye kapanırlardı.

T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde bulunan İlmihal 1. cildinde tilâvet secdesinin yapılışı aşağıdaki gibi tarif edilmiştir.
  • Başta, tilâvet secdesi yapacak kişinin abdestli,üstünün başının temiz ve avret yerlerinin de örtülü olması şarttır.
  • Tilâvet secdesi yapmak niyetiyle abdestli olarak kıbleye dönülür
  • Eller kaldırılmaksızın "Allâhüekber" diyerek secdeye varılır.
  • Üç kere "Sübhâne rabbiye'l-a‘lâ" denildikten sonra yine Allâhüekber diyerek kalkılır.
  • Bu secdede aslolan, yüzün yere konulması, yani secde edilmesidir.
  • Secdenin oturduğu yerden değil de, ayaktan yere inilerek yapılması,secde yapıp oturmak yerine ayağa kalkılması müstehaptır.
  • Secdeden kalkarken "gufrâneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr" denilmesi müstehaptır.

Kuran-ı Kerim 325 . sayfasında bulunan,Enbiya süresinin 51 nolu ayeti
Andolsun biz İbrahim'e daha önce rüşdünü vermiştik. Biz onu iyi tanırdık.

Kuran-ı Kerim 326 . sayfasında bulunan,Enbiya süresinin 58 nolu ayeti
Sonunda İbrahim onları paramparça etti. Yalnız onların büyüğünü bıraktı; belki ona müracaat ederler diye.

Kuran-ı Kerim 326 . sayfasında bulunan,Enbiya süresinin 60 nolu ayeti
(Bir kısmı:) Bunları diline dolayan bir genç duyduk; kendisine İbrahim denilirmiş, dediler.

Kuran-ı Kerim 326 . sayfasında bulunan,Enbiya süresinin 62 nolu ayeti
Bunu ilâhlarımıza sen mi yaptın ey İbrahim? dediler.

Kuran-ı Kerim 326 . sayfasında bulunan,Enbiya süresinin 66 nolu ayeti
İbrahim: Öyleyse, dedi, Allah'ı bırakıp da, size hiçbir fayda ve zarar vermeyen bir şeye hâla tapacak mısınız?

Kuran-ı Kerim 326 . sayfasında bulunan,Enbiya süresinin 69 nolu ayeti
«Ey ateş! İbrahim için serinlik ve esenlik ol!» dedik.

Kuran-ı Kerim 334 . sayfasında bulunan,Hac süresinin 26 nolu ayeti
Bir zamanlar İbrahim'e Beytullah'ın yerini hazırlamış ve (ona şöyle demiştik): Bana hiçbir şeyi eş tutma; tavaf edenler, ayakta ibadet edenler, rükû ve secdeye varanlar için evimi temiz tut.

Kuran-ı Kerim 336 . sayfasında bulunan,Hac süresinin 42,43,44 nolu ayeti
(Resûlüm!) Eğer onlar (inkârcılar) seni yalanlıyorlarsa, (şunu bil ki) onlardan önce Nuh'un kavmi, Âd, Semûd, İbrahim'in kavmi, Lût'un kavmi ve Medyen halkı da (peygamberlerini) yalanladılar. Musa da yalanlanmıştı. İşte ben o kâfirlere süre tanıdım, sonra onları yakaladım. Nasıl oldu benim onları reddim (cezalandırmam)!

Kuran-ı Kerim 340 . sayfasında bulunan,Hac süresinin 78 nolu ayeti
Allah uğrunda, hakkını vererek cihad edin. O, sizi seçti; din hususunda üzerinize hiçbir zorluk yüklemedi; babanız İbrahim'in dininde (de böyleydi). Peygamberin size şahit olması, sizin de insanlara şahit olmanız için, O, gerek daha önce (gelmiş kitaplarda), gerekse bunda (Kur'an'da) size «müslümanlar» adını verdi. Öyle ise namazı kılın; zekâtı verin ve Allah'a sımsıkı sarılın. O, sizin mevlânızdır. Ne güzel mevlâdır, ne güzel yardımcıdır!

Kuran-ı Kerim 369 . sayfasında bulunan,Şuara süresinin 69 nolu ayeti
(Resûlüm!) Onlara İbrahim'in haberini de naklet.

Kuran-ı Kerim 369 . sayfasında bulunan,Şuara süresinin 72 nolu ayeti
İbrahim: Peki, dedi, yalvardığınızda onlar sizi işitiyorlar mı?

Kuran-ı Kerim 369 . sayfasında bulunan,Şuara süresinin 75,76 nolu ayeti
İbrahim dedi ki: İyi ama, ister sizin, ister önceki atalarınızın; neye taptığınızı (biraz olsun) düşündünüz mü?

Kuran-ı Kerim 397 . sayfasında bulunan,Ankebut süresinin 16 nolu ayeti
İbrahim'i de gönderdik. O kavmine şöyle demişti: Allah'a kulluk edin. O'na karşı gelmekten sakının. Eğer bilmiş olsanız bu sizin için daha hayırlıdır.

Kuran-ı Kerim 399 . sayfasında bulunan,Ankebut süresinin 31 nolu ayeti
Elçilerimiz İbrahim'e (iki oğul ihsan edeceğimize dair) müjdeyi getirdiklerinde şöyle dediler: Biz bu memleket halkını helâk edeceğiz. Çünkü oranın halkı zalim kimselerdir.

Kuran-ı Kerim 418 . sayfasında bulunan,Ahzap süresinin 7 nolu ayeti
Hani biz peygamberlerden söz almıştık; senden, Nuh'tan, İbrahim'den, Musa'dan ve Meryem oğlu İsa'dan da. (Evet) biz onlardan pek sağlam bir söz aldık.

Kuran-ı Kerim 448 . sayfasında bulunan,Saffat süresinin 83 nolu ayeti
Şüphesiz İbrahim de onun (Nuh'un) milletinden idi.

Kuran-ı Kerim 448 . sayfasında bulunan,Saffat süresinin 88 nolu ayeti
Bunun üzerine İbrahim yıldızlara şöyle bir baktı.

Kuran-ı Kerim 448 . sayfasında bulunan,Saffat süresinin 94 nolu ayeti
(Putperestler) koşarak İbrahim'e geldiler.

Kuran-ı Kerim 448 . sayfasında bulunan,Saffat süresinin 95,96 nolu ayeti
İbrahim: Yonttuğunuz şeylere mi ibadet edersiniz! Oysa ki sizi ve yapmakta olduklarınızı Allah yarattı, dedi.

Kuran-ı Kerim 449 . sayfasında bulunan,Saffat süresinin 103,104,105,106 nolu ayeti
Her ikisi de teslim olup, onu alnı üzerine yatırınca: Ey İbrahim! Rüyayı gerçekleştirdin. Biz iyileri böyle mükâfatlandırırız. Bu, gerçekten, çok açık bir imtihandır, diye seslendik.

Kuran-ı Kerim 449 . sayfasında bulunan,Saffat süresinin 107,108,109,110,111 nolu ayeti
Biz, oğluna bedel ona büyük bir kurban verdik. Geriden gelecekler arasında ona (iyi bir nam) bıraktık: İbrahim'e selam! dedik. Biz iyileri böyle mükâfatlandırırız. Çünkü o, bizim mümin kullarımızdandır.

Kuran-ı Kerim 455 . sayfasında bulunan,Sad süresinin 45 nolu ayeti
(Ey Muhammed!), Kuvvetli ve basiretli kullarımız İbrahim, İshak ve Ya'kub'u da an.

Kuran-ı Kerim 483 . sayfasında bulunan,Şura süresinin 13 nolu ayeti
«Dini ayakta tutun ve onda ayrılığa düşmeyin» diye Nuh'a tavsiye ettiğini, sana vahyettiğimizi, İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya tavsiye ettiğimizi Allah size de din kıldı. Fakat kendilerini çağırdığın bu (din), Allah'a ortak koşanlara ağır geldi. Allah dilediğini kendisine (peygamber) seçer ve kendisine yöneleni de doğru yola iletir.

Kuran-ı Kerim 490 . sayfasında bulunan,Zuhruf süresinin 26 nolu ayeti
Bir zaman İbrahim, babasına ve kavmine demişti ki: Ben sizin taptıklarınızdan uzağım.

Kuran-ı Kerim 520 . sayfasında bulunan,Zariyat süresinin 24 nolu ayeti
İbrahim'in ağırlanan misafirlerinin haberi sana geldi mi? (Bunlar meleklerdi.)

Kuran-ı Kerim 520 . sayfasında bulunan,Zariyat süresinin 25 nolu ayeti
Onlar İbrahim'in yanına girmişler, selam vermişlerdi. İbrahim de selamı almış, içinden, «Bunlar, yabancılar» demişti.

Kuran-ı Kerim 526 . sayfasında bulunan,Necm süresinin 36,37 nolu ayeti
Yoksa, Musa'nın ve ahdine vefa gösteren İbrahim'in sahifelerinde yazılı olanlar kendisine haber verilmedi mi?

Kuran-ı Kerim 540 . sayfasında bulunan,Hadid süresinin 26 nolu ayeti
Andolsun ki biz, Nuh'u ve İbrahim'i gönderdik, peygamberliği de kitabı da onların soyuna verdik. Onlardan (insanlardan) kimi doğru yoldadır; içlerinden birçoğu da yoldan çıkmışlardır.

Kuran-ı Kerim 548 . sayfasında bulunan,Mümtehine süresinin 4 nolu ayeti
İbrahim'de ve onunla beraber olanlarda, sizin için gerçekten güzel bir örnek vardır. Onlar kavimlerine demişlerdi ki: «Biz sizden ve Allah'ı bırakıp taptıklarınızdan uzağız. Sizi tanımıyoruz. Siz bir tek Allah'a inanıncaya kadar, sizinle bizim aramızda sürekli bir düşmanlık ve öfke belirmiştir.» Şu kadar var ki, İbrahim babasına: «Andolsun senin için mağfiret dileyeceğim. Fakat Allah'tan sana gelecek herhangi bir şeyi önlemeye gücüm yetmez» demişti. (O müminler şöyle dediler:) Rabbimiz! Ancak sana dayandık, sana yöneldik. Dönüş de ancak sanadır.

Kuran-ı Kerim 591 . sayfasında bulunan,Ala süresinin 18,19 nolu ayeti
Şüphesiz bu (anlatılanlar), önceki kitaplarda, İbrahim ve Musa'nın kitaplarında da vardır.



Sitede bulunan ayet mealleri TÜRKİYE DİYANET VAKFI sitesinden alınmıştır.Bu meali hazırlayan heyette Prof.Dr. Hayrettin Karaman , Prof.Dr. Ali Özek , Prof.Dr. İbrahim Kafi Dönmez , Prof.Dr. Mustafa Çağrıcı , Prof.Dr. Sadrettin Gümüş , Doç.Dr. Ali Turgut bulunmaktadır.Allah hepsinden razı olsun.

T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kur'an-ı Kerim sayfasını ziyaret etmenizi öneririm.

Bir müslümanın ilk dini bilgi kaynağı Kuranı Kerim olmalıdır.
Kuranı Kerim'den sonra ise günümüzde önerebileceğim kaynak ise T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinden ücretsiz indirebileceğiniz iki cilt ve 1200'den fazla sayfadan oluşan İlmihal'dir.