Şükr kelimesi bulunan ayetler Sabr kelimesi bulunan ayetler Namaz kelimesi bulunan ayetler Zekat kelimesi bulunan ayetler Cennet kelimesi bulunan ayetler Cehennem kelimesi bulunan ayetler
Kuranı Kerim
Matematik Matematik soruları
Mehmet Açar yazılım

Rasyonel sayılarla toplama çıkarma testi

Not: Bazı sorulardaki şekiller ve/veya olaylar ve/veya ölçüler gerçek değildir.Anlatım kolaylığı için gerçek gibi şekillendirilmiş ve/veya anlatılmıştır.

1. soru (+25) - (+94)
Yukarıdaki çıkarma işleminin sonucu kaçtır?
A) -3720 B) 3720C) 7D) -7 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 898 doğru , 1155 yanlış cevap verilmiştir.

2. soru (-32) + (-23)
Yukarıdaki toplama işleminin sonucu kaçtır?
A) 56 B) -56 C) 136 D) -136 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 571 doğru , 1027 yanlış cevap verilmiştir.

3. soru (+35) + (-12)
Yukarıdaki toplama işleminin sonucu kaçtır?
A) 1110 B) -1110 C) 110 D) -110 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 543 doğru , 741 yanlış cevap verilmiştir.

4. soru (-23) - (-14)
Yukarıdaki çıkarma işleminin sonucu kaçtır?
A) -512 B) 512 C) -1112 D) 1112 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 543 doğru , 588 yanlış cevap verilmiştir.

5. soru (-56) - (+34)
Yukarıdaki çıkarma işleminin sonucu kaçtır?
A) -1912 B) 1912 C) 112 D) -112 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 397 doğru , 598 yanlış cevap verilmiştir.

6. soru -25 rasyonel sayısının toplama işlemine göre tersi aşağıdakilerden hangisidir? A) 25 B) -52 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 615 doğru , 235 yanlış cevap verilmiştir.

7. soru ❓ - 415 = 115
Yukarıdaki çıkarma işleminde soru işareti yerine hangi rasyonel sayı yazılmalıdır?
A) -13 B) 13 C) -15 D) 15 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 301 doğru , 429 yanlış cevap verilmiştir.

8. soru (+25) - (+12)
Yukarıdaki çıkarma işleminin sonucu kaçtır?
A) -110 B) 110 C) -13 D) 13 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 1055 doğru , 931 yanlış cevap verilmiştir.

9. soru (-56) + (-34)
Yukarıdaki toplama işleminin sonucu kaçtır?
A) -1912 B) 1912 C) 112 D) -112 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 772 doğru , 818 yanlış cevap verilmiştir.

10. soru (-32) + (+23)
Yukarıdaki toplama işleminin sonucu kaçtır?
A) 56 B) -56 C) 136 D) -136 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 683 doğru , 674 yanlış cevap verilmiştir.

11. soru (-35) - (-12)
Yukarıdaki çıkarma işleminin sonucu kaçtır?
A) 1110 B) -1110 C) 110 D) -110 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 625 doğru , 598 yanlış cevap verilmiştir.

12. soru (+23) - (-14)
Yukarıdaki çıkarma işleminin sonucu kaçtır?
A) -512 B) 512 C) -1112 D) 1112 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 475 doğru , 636 yanlış cevap verilmiştir.

13. soru (-511) + 4 + (+511)
Yukarıdaki toplama işleminin sonucu kaçtır?
A) 5411 B) -5411C) -4D) 4 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 426 doğru , 592 yanlış cevap verilmiştir.

14. soru (-38) + ❓ = 0
Yukarıdaki işlemdeki soru işareti yerine hangi sayı yazılmalıdır?
A) -83 B) 38 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 689 doğru , 249 yanlış cevap verilmiştir.

15. soru 415 rasyonel sayısının toplama işlemine göre tersi aşağıdakilerden hangisidir? A) -415 B) 154 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 676 doğru , 209 yanlış cevap verilmiştir.

16. soru 415 - ❓ = 115
Yukarıdaki çıkarma işleminde soru işareti yerine hangi rasyonel sayı yazılmalıdır?
A) -13 B) 13 C) -15 D) 15 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 314 doğru , 519 yanlış cevap verilmiştir.

17. soru Meryem ve Ayşe bir büyük pizza siparişi verdirler.
Meryem pizzanın 35 ü , Ayşe ise 13 i kadarını yemiştir.
Buna göre pizzanın ne kadarlık kısmı yenilmemiştir?
A) 115 B) 415 C) 915 D) 1415 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 277 doğru , 471 yanlış cevap verilmiştir.

18. soru Osman'ın Ömer'e borcu vardır.
Osman Pazartesi günü Ömer'e olan borcunun 17 i kadar daha Ömer'den borc almıştır.
Cuma günü ise ilk borcunun 25 si kadar kısmını geri ödemiştir.
Buna göre Osman'ın Ömer'e olan borcu nasıl değişmiştir?
A) 935 u kadar azalmış B) 935 u kadar artmış C) 1935 u kadar azalmış D) 1935 u kadar azalmış Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 264 doğru , 343 yanlış cevap verilmiştir.

19. soru Öğretmeni Davut'a çözmesi gereken bir miktar soru verdi.
Davut o gün soruların 56 i kadar kısmını cevapladı.
Ertesi gün öğretmeni ilk verdiği soru miktarının 712 si kadar soru daha verdi.
Buna göre Davut'un çözmesi gereken soru miktarı ilk verilen soru miktarına göre ne kadar değişmiştir?
A) 312 ü kadar azalmıştır. B) 312 ü kadar artmıştır. C) 1712 si kadar azalmıştır. D) 1712 si kadar artmıştır. Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 164 doğru , 412 yanlış cevap verilmiştir.

20. soru Perşembe günkü hava sıcaklığı Çarşamba günkü hava sıcaklığının 27 si kadar daha sıcaktır.
Cuma günkü hava sıcaklığı ise Çarşamba günkü hava sıcaklığının 17 i kadar daha soğuktur.
Buna göre Perşembe ve Cuma günkü hava sıcaklıkların farkı Çarşamba gününkü hava sıcaklığının ne kadarıdır?
A) 17 B) 37 C) -17 D) -37 Cevabını kontrol et , Sorunun çözümü

Bu soruya 226 doğru , 380 yanlış cevap verilmiştir.

Verilen cevaplar tablosu
Doğru sayısı : 0
Yanlış sayısı : 0